Kuka voittaa vuoden 2017 BIOFINLAND palkinnon? Se ja moni muu asia selviää ChemBiossa! ChemBio Finland 2017 Helsingin messukeskuksessa keskiviikkona ja torstaina 29.-30.3.2017 tarjoaa laajan kattauksen kemian ja bioalan seminaareja ja verkostoitumismahdollisuuksia. ChemBio on muotoutunut alan suurimmaksi sidosryhmätapahtumaksi Suomessa – laita siis päivämäärät heti kalenteriin ja ilmoittaudu mukaan (http://chembio.messukeskushelsinki.fi/) - edellinen ChemBio vuodelta 2015 houkutteli yli 4500 kävijää.

Tapahtuman Life science -ohjelmista vastaa jälleen Suomen Bioteollisuus ry FIB yhdessä useiden muiden alan toimijoiden kanssa.

ChemBiossa on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla bioalan kuumimmista trendeistä ja osallistua keskusteluun. Jos et jo osaa, niin tule ja opi, miten CRISPR/Cas9 genomin editointimenetelmä lupaa mullistaa maailman sellaisena kuin sen tunnemme (CRISPR/Cas9 genome editing: Holy Grail or Doomsday for humankind), ja jos et ole vielä kuullut Zica-viruksesta niin hanki nyt viimein tietoa viruksien moninaisesta roolista ihmisen terveydessä ja sairauksissa sekä virustutkimuksen terapeuttisista sovelluksista (Viruses- enemies and friends).

Suomessa on viimein eri ministeriöidenkin tasolla havahduttu siihen, että uudet bioalan teknologiat ja sähköiset palvelut tulevat mullistamaan terveydenhoidon globaalisti ja että Suomella on erinomaiset mahdollisuudet olla mukana johtamassa tätä kehitystä, eikä jäädä perässähiihtäjäksi. Tähän liittyy keskustelu biologisten näytekokoelmien, genomitiedon ja sähköisten terveys- ja sairausrekisterien kasvavasta roolista terveydenhoidossa, joista saa ajankohtaisen päivityksen BBMRI.fi -verkoston organisoimassa Biopankit lääketieteen etulinjassa -seminaarissa. Edelleen, Biotekniikan neuvottelukunta BTNK järjestää koko päivän seminaaritapahtuman otsikolla Bioteknologiasta terveyttä. Tähän liittyy myös Salwe Oy:n keskiviikkoiltapäivän pläjäys Get It Done – yksilöllistettyä diagnostiikkaa ja hoitoa terveydenhuoltoon.

Erityisesti nuorten tieteentekijöiden ajankohtaisia asioita tuovat esille BiotechClub.fi ja Viikki Postdoctoral Association (ViPA) kansainvälisellä teemalla Science is not a job: Sustainable environment for a new generation of scientists. Hallituksen Biotalous-kärkihankkeesta kuulemme vielä IBC Finlandin järjestämässä Teollisen biotekniikan tuotantokonseptit biotalouden mahdollistajana.

Yritystoimintaakaan ei ole unohdettu: Helsingin yliopiston, Itä-Suomen yliopiston ja Turun yliopiston yhdessä HealthCapin kanssa organisoima Aivotutkimuksesta uutta kasvua ja hyvinvointia avaa näkymiä perustutkimuksen avainroolista Suomen menestystekijänä. Bioteollisuus ry vastaa puolestaan hyvin suositun Rahoitusseminaarin ohjelmasta, johon odotamme taas runsasta osanottoa ja vilkasta keskustelua.

ChemBion kaksi päivää saa hyödyllisesti kulumaan pelkästään näissä ja monissa muissa seminaareissa. Muista kuitenkin, että tämän tyyppisten kokousten tärkein anti on aina verkostoituminen, mihin tälläkin kertaa on erinomaiset mahdollisuudet. Tule ja tutustu henkilökohtaisesti alan huippuasiantuntijoihin, opi tuntemaan uusia kollegoja ja tuo ystäväsikin – ja tapaa BIOFINLAND palkinnon voittaja!

Nähdään ChemBiossa!

Timo Veromaa

Suomen Bioteollisuus ry (FIB)

Hallituksen puheenjohtaja