Lehdistötiedote, 20. huhtikuuta 2005

Vuoden 2005 BioFinland-palkinto myönnetään suomalaiselle Finnzymes-yhtiölle. Palkintoperusteluissa korostetaan, että Finnzymes on esimerkillään osoittanut, kuinka määrätietoinen työ tuottaa tulosta. Palkinto jaetaan BioFinland 05 -kongressin avajaisissa 26.4.2005.

“Tänä vuonna palkinto haluttiin antaa yritykselle, joka on hyvä esimerkki alan menestyjistä ja joka esimerkillään luo uskoa bioalan tulevaisuuteen. Finnzymesin tapa kulkea omia polkujaan saa myös arvostusta osakseen. Yritys on osoittanut, miten määrätietoinen työ tuottaa tulosta”, kertoo osastopäällikkö Saara Hassinen Suomen Bioteollisuudesta. Palkintolautakuntaan kuuluivat hänen lisäkseen edustajat Sitrasta, Tekesistä ja Suomen Messuilta.

“Palkinto on tunnustus koko henkilökunnalle. On ilahduttavaa, että hienosti tehty työ huomataan myös yrityksen ulkopuolella”, toteaa toimitusjohtaja Pekka Mattila Finnzymesista.

“Omien polkujen kulkeminen on tullut luonnostaan. Kun Finnzymes perustettiin vuonna 1986, tarjolla oli vähän ulkopuolisia biotekniikan rahoittajia. Tekesin osuus on ollut merkittävä tutkimus- ja tuotekehitysprojektien käynnistyksessä. Olemme alusta lähtien rahoittaneet yrityksemme kasvun tulorahoituksella. Finnzymes on tällä hetkellä kovassa kasvussa — olemme solmineet merkittäviä kansainvälisiä sopimuksia ja lähiaikoina yritykseen liitetään uusia konsepteja ja yrityksiä. Tulemme olemaan selkeästi suurempi yritys”, Pekka Mattila jatkaa.

Palkinto jaetaan kansainvälisen BioFinland 05-kongressin avajaisissa 26.4.2005. Jakajana toimii eduskunnan puhemies Paavo Lipponen, joka tuo kongressiin valtiovallan tervehdyksen.

BioFinland-palkinto myönnetään joko kansainvälisesti menestyneelle tutkijalle tai yritykselle. Vuonna 2003 palkinnon sai amerikkalainen professori Patrick O. Brown Stanfordin yliopistosta. Tämän vuoden palkinnon on rahoittanut Messusäätiö ja se on suuruudeltaan 10 000 euroa.

BioFinland 05 -kongressi ja samaan aikaan järjestettävä Investor Forum ovat osa laajempaa bio-ja kemianalan tapahtumaa ChemBio Finland 05 Helsingin Messukeskuksessa.

Lisätietoja palkinnosta

Saara Hassinen, Suomen Bioteollisuus
puh. +358 9 1728 4308
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Carmela Kantor-Aaltonen, Suomen Bioteollisuus
puh. +358 9 1915 9035
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.