Suomalainen FIT Biotech Oy kehittää HIV-rokotetta, jolla on onnistuttu ensimmäistä kertaa maailmassa vähentämään HIV-tartunnan saaneiden henkilöiden veressä olevaa virusten määrää.Tutkimukset ja tulokset perustuvat DNA-pohjaiseen (GTU®) rokotteeseen, joka on FIT Biotechin kehitystyön tulos. Lupaava GTU-teknologia saa merkittävää kansainvälistä huomiota Maailman AIDS-päivänä Kiinassa.

Tamperelainen bioteknologiayritys FIT Biotech Oy on nyt askeleen lähempänä läpimurtoa. Ihmisen immuunijärjestelmän toimintaa tehostavan rokotteen uskotaan tulevan kliiniseen käyttöön viiden vuoden kuluttua. FIT Biotech esittelee uuden kehitteillä olevan terapeuttisen HIV-rokotteen tarjoamia mahdollisuuksia pääpuheenvuorossa BIT’s 2nd Annual World AIDS Day -kongressissa Kiinassa.

”Tutkimustulokset ovat hyvin rohkaisevia ja hoitavan rokotteen immuunivaikutuksen uskotaan merkittävästi tehostavan nykyistä HIV/AIDS-hoitoa”, toteaa toimitusjohtaja Kalevi Reijonen FIT Biotechistä.

HIV-infektion ennaltaehkäisyyn kehitettävä rokote puolestaan vaatii vielä useiden vuosien tutkimustyön. HIV-infektion hävittäminen ennaltaehkäisevällä rokotteella ei ole näköpiirissä tällä vuosikymmenellä.

”FIT Biotechin tavoitteena on kehittää tehokkaampaa hoitoa HIV-positiivisille ja AIDSiin sairastuneille henkilöille. Rokotehoidon positiiviset tutkimustulokset vauhdittavat yhteistyöhankkeitamme ja avaavat mahdollisuuksia myös uusille kumppanuuksille. Uskomme, että nopeammin kehitettävissä oleva terapeuttinen rokote voi edesauttaa ennaltaehkäisevän rokotteen kehitystyötä”, vahvistaa toimitusjohtaja Kalevi Reijonen.

pdf Lataa tiedote

Lisätietoja

FIT Biotech Oy
Toimitusjohtaja Kalevi Reijonen
040 8435 695
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.