FIBin vuosikokouksen yhteydessä pidettävä Bioteollisuus Forum -seminaari pidettiin to 11.4.2013 Eteläranta 10, Ravintola Palace Gourmet Konferenssisalissa. Tilaisuuden puheenjohtajana toimi FIBin hallituksen puheenjohtaja Timo Veromaa.

Seminaarin aiheena oli ”Suomalaisen Bioteollisuuden Menestystarinat” ja tilaisuuden aloitti Risto Lammintausta (Hormos Medical Oy), joka kävi esityksessään läpi suomalaisen bioteollisuuden historiaa ja nykypäivää otsikolla ”Suomalaisen bioteollisuuden kolme aaltoa”. Lammintausta jaotteli esityksessään suomalaisen bioteollisuuden historian 70-80-luvun taitteeseen, 90-luvun ja 2000-luvun vaihteeseen ja kolmanteen aaltoon, joka kuvaa nykypäivää.

Taru Pilvi (Valio Oy) kävi läpi esityksessään ”Pitkät perinteet vaativat jatkuvaa uusiutumista” Valion tuotekehitystä yrityksen alkuajoista tähän päivään. Uudistusjohtajana Valiolla työskentelevä Pilvi kertoi mm. Valiolla toimivasta Ilmariset-ryhmästä, jonka tehtävänä on uusien innovatiivisten ideoiden ja tuotteiden kehittäminen.

Suomalaisesta ja globaalista diagnostiikkasektorista piti esityksen pitkän uran Life Science -alalla tehnyt Ann-Christine Sundell. Suomessa on kokoonsa nähden huomattava määrä menestyneitä diagnostiikkayrityksiä ja alan kasvunäkymät näyttävät hyviltä.

Otsikolla ”Suomalainen lääkekehitys—pieni maa, suuret saavutukset” puhunut Antti Haapalinna kertoi Orionin lääkekehityksen vaiheista, menestystuotteista ja tulevaisuuden suunnitelmista. Haapalinna kertoi myös yleisemmin suomalaisesta lääkekehityksestä ja mainitsi mm. Biotie Therapies Oyj:n ja Hormos Medical Oy:n uudet myyntiluvan saaneet lääkkeet. Haapalinna totesi, että maamme kokoon ja taloudelliseen satsaukseen nähden  Suomen saavutukset  lääkekehityksessä ovat huomattavat.

Seminaarin lopuksi Timo Veromaa  teki yhteenvedon esityksistä, jonka jälkeen käytiin vilkasta keskustelua aiheesta.

Seminaarin jälkeen oli tarjolla iltapalaa ja viiniä vapaan seurustelun lomassa.

pdfSeminaarin ohjelma

Esitykset

Kuvia tilaisuudesta