Suomalaisia yrityksiä

FIT Biotech on innovatiivinen tamperelainen bioteknologiayritys. Yhtiö keskittyy patentoimansa geenivektorin, GTU® hyödyntämiseen kehitettäessä DNA-rokotteita ja immuuni -ja geeniterapioita. Yhtiön hoitava HIV-rokote on edennyt laajoihin kliinisiin tutkimuksiin Ranskassa ja Englannissa. DNA-tuotantoteknologia on perinteisiä teknologioita nopeampi ja huomattavasti edullisempi.

Forendo Pharma keskittyy erityisesti sukupuolihormonien vaikutusta säätelevien lääkkeiden kehitykseen. Yritys sai 2013 kesällä 10 miljoonan euron rahoituksen pohjoismaisilta sijoittajilta.

Hormos Medical Oy on Turku Science Parkissa sijaitseva lääkekehitysyhtiö, jonka omistaa amerikkalainen lääkekehitysyhtiö QuatRx Pharmaceuticals. Hormoksella on laboratorio myös Oulussa. Yritys on saanut myyntiluvan kehittämälleen vaihdevuosilääkkeelle Yhdysvalloissa.

Roal Oy on yksi maailman suurimmista entsyymejä valmistavista yhtiöistä. Yritys tuottaa entsyymejä mm. elintarvike-, vaate-, rehu- ja puuteollisuuden käyttöön. Yritys solmi hiljattain sopimuksen entsyymitehtaan laajennuksesta Neste Jacobsin kanssa.

Oncos Therapeutics  suomalainen seuraavan sukupolven syöpähoitoja ja erityisesti onkolyyttisiä viruksia kehittävä yritys. Kehittämillään onkolyyttisisillä viruksilla on hoidettu lähes 300 potilasta vuonna 2007 alkaneessa kokeellisessa hoito-ohjelmassa. Kehitystyön taustalla on Helsingin Yliopiston syövän virusterapiaan erikoistuneen ryhmän pitkäaikainen tutkimustyö, jota johtaa tutkimusprofessori Akseli Hemminki.

 

Lisää suomalaisia alan yrityksiä löydät BioFinland Catalogue -palvelusta!