FIT Biotech ja KU Leuven ovat julkistaneet solmineensa maailmanlaajuisen lisenssi- ja yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on kehittää uusia immuunilääkkeitä hyödyntäen FIT Biotechin patentoimaa geenikuljetinta (Gene Transport Unit, GTU®), jonka avulla vasta-ainetta voidaan tuottaa potilaan elimistössä. Sopimuksen mukaan KU Leuven saa maailmanlaajuisen yksinoikeuden kuuden täysin uuden tai jo markkinoilla olevan vasta-aineen kehittämiseen.
"FIT Biotech hyödyntää vektoriteknologiaansa useilla terapia-alueilla omaan tutkimukseensa perustuen ja yhteistyösopimuksin", toteaa toimitusjohtaja Kalevi Reijonen. "Strategiamme mukaisesti haemme teknologiallemme lisenssipartnereiksi sellaisia yhtiöitä ja yliopistoja, joilla on rokotteiden ja immuuniterapioiden vaativan tuotekehityksen erityisosaamista sekä taloudellisia resursseja siihen."
"Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tehdä yhteistyötä FIT Biotechin kanssa ja hyödyntää sen kehittämää ainutlaatuista geenivektoria," toteaa Nick Geukens, Leuvenin yliopiston vasta-ainetutkimuskeskuksen, PharmAbsin, tutkimusjohtaja. "Keskuksemme tutkimusohjelma tähtää uusien hoitostrategioiden kehittämiseen sairaalainfektioita ja syöpää vastaan. Yliopiston strategian mukaan tuotteiden kaupallistamista varten perustetaan kokonaan uusi yritys, joka vastaa niin tuotekehityksestä kuin tuotteiden markkinoinnista joko yksin tai yhteistyössä suurten lääkeyritysten kanssa."
Lisätietoja:
Kalevi Reijonen, toimitusjohtaja , FIT Biotech Oy, Puh. +358 40 843 5695,Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Nick Geukens, Research Manager, PharmAbs, Phone +31 16 377 177, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
FIT Biotech (www.fitbiotech.com) on innovatiivinen tamperelainen bioteknologiayritys. Yhtiö keskittyy patentoimansa GTU®-geenivektorin hyödyntämiseen kehitettäessä DNA-rokotteita ja immuuni -ja geeniterapioita. Yhtiön hoitava HIV-rokote on jo edennyt laajoihin kliinisiin tutkimuksiin Ranskassa ja Englannissa. DNA-tuotantoteknologia on perinteisiä teknologioita nopeampi ja huomattavasti edullisempi.
KU Leuven (www.kuleuven.be/english) on belgialainen huippuyliopisto, jonka huippututkimus palvelee yhteiskunnan tarpeita. Belgian vanhin, vuonna 1425 perustettu yliopisto tarjoaa merkittävänä eurooppalaisena tutkimusyliopistona laajan valikoiman akateemisia tutkimusohjelmia ja tekee laajasti yhteistyötä teollisuuden ja julkishallinnon kanssa. Yli 6,000 tutkijaa 120 maasta tekee strategista huippututkimusta ja yhteiskunnan tarpeista lähtevää tutkimusta yliopistossa ja sen sairaaloissa. Teknologian siirtoon liittyvät sopimukset ovat KU Leuvenin erityisalaa ja niistä vastaa erillinen yksikkö (Leuven Research and Development).
PharmAbs (www.pharmabs.org) on KU Leuvenin innovaatio- ja inkubaatiokeskus, joka hyödyntää yliopiston viiden vasta-ainetutkimusryhmän osaamista. Sen tarkoituksena on tuotteistaa akateemisesta tutkimuksesta uusia lääkkeitä ja diagnostisia ratkaisuja.